بخش تحقیقات چغندرقند کرمانشاه

 

وظایف  

 وظایف بخش تحقيقات چغندرقند کرمانشاه بررسی و تحقیق در خصوص مسائل مختلف چغندرقند در استان کرمانشاه و یافتن راهکارهای علمی و فنی کاشت ، داشت و برداشت و در نهایت افزایش عملكرد اين گياه زراعی مي باشد.  بخش تحقيقات چغندرقند برای اجراي پروژه ها و طرحهاي تحقيقاتي ملی، تولید ارقام جدید و تولید بذر با موسسه تحقیقات، اصلاح و تهیه بذر چغندر  همکاری دارد و زیر نظر این موسسه پروژه های تحقیقاتی مورد نیاز کشور و استان را انجام می‌دهد. 

 

تاریخچه 

 بخش تحقيقات چغندرقند كرمانشاه در سال 1353 با بكار گيري يك نفر تكنسين اقدام به اجراي طرحهاي تحقيقاتي موسسه متبوع نمود. تا سال 1361 طرحهاي تحقيقاتي در باغ500 هكتاري دانشکده کشاورزی اجراء مي شد. از سال 1360 به بعد با بكار گيري يك نفر كارشناس اجراي طرحهاي تحقيقاتي چغندرقند به ايستگاه تحقيقاتي ماهيدشت منتقل گرديد. تا سال 1367 پروژه های تحقیقاتی چغندرقند در کرمانشاه زیر نظر موسسه تحقیقات چغندرقند در ایستگاه ماهیدشت انجام می شد ولي از سال 1367 به بعد رسماً ايستگاه تحقيقاتي چغندرقند كرمانشاه بصورت بخش تحقیقات چغندرقند در مرکز تحقیقات کشاورزی کرمانشاه فعاليت خود را شروع نموده ودر اين راستا اقدام به بكار گيري نيروهاي متخصص گرديد و سه نفر تکنسین و سه نفر کارشناس و عضو هیات علمی در این بخش خدمت نموده اند که اکثر آنها به افتخار بازنشستگی نائل گردیده اند. اولین رئیس بخش آقای مهندس محمدکولیوند بوده که به افتخار بازنشستگی نائل گردیده است. بعد از ایشان از سال 1377 این مسئولیت به آقای مهندس جهانشاه بساطی محول گردید که ایشان هم در سال 1396 به افتخار بازنشستگی نائل گردیدند و در حال حاضر این مسئولیت به عهده آقای دکتر علی جلیلیان می باشد. 


همکاران بخش

 

 

 

نام و نام خانوادگی: قاسم پرمون
پست سازمانی: رئیس بخش، عضو هيات علمي 
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی فیزیولوژی گیاهی
پست الکترونیکیghasem.parmoon@gmail.com

 


برنامه ها و فعالیت های تحقيقاتی و ترویجی

 

1-    تحقیقات به زراعی: شامل اجرای پروژه های تحقیقاتی مرتبط با  تغذيه بهینه چغندرقند، تراکم مطلوب در زراعت چغندرقند، کنترل آفات و بيماريها ، کنترل علفهاي هرز ، روشهای مناسب آبیاری و مصرف بهینه آب .

نمایی از برداشت آزمایشات چغندرقند در ایستگاه ماهیدشت 1399

 

کشت چغندرقند با بذر کار پنوماتیک در شرایط بستر کشت مطلوب

 

2-تحقیقات به نژادی : شامل همکاری در اصلاح و تولید ارقام جدید چغندرقند، تولید ارقام مقاوم به بیماریها ی رایزو مانیا، رایزکتونیا و نماتد.

 

پروژه های تحقیقاتی مرتبط با تولید ارقام مقاوم به بیماری رایزکتونیا در شرایط میکرو پلات 1398

 

 

3-    اجرای پروژه های تحقیقاتی و برنامه های آموزشی در جهت توسعه کشت پائیزه چغندرقند در استان.

با توجه به برنامه وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان در جهت توسعه کشت پائیزه چغندرقند از سال 1393 تحقیقات مختلفی در راستای تعیین مناطق مستعد، تاریخ کاشت و برداشت کشت پائیزه چغندرقند و همچنین ارقام مناسب در مناطق گرمسیر استان کرمانشاه توسط بخش تحقیقات چغندرقند اجرا گردیده.
با انجام پروژه های تحقیقاتی مورد نیاز و اجرای کارگاه های مختلف آموزشی و ترویجی در راستای توسعه کشت پائیزه چغندرقند خوشبختانه در سال 1399 سطح زیر کشت چغندرقند پائیزه در مناطق گرمسیر استان کرمانشاه به حدود 1100 در هکتار رسید.

برگزاری روز مزرعه چغندرقند پائیزه با حضور کارشناسان و کشاورزان در سرپل ذهاب اردیبهشت 1399
 

 

4- همکاری در برگزاری کارگاههای آموزشی، انتقال یافته های تحقیقاتی، روز مزرعه و سایر فعالیت های ترویجی و آموزشی از جمله برنامه های رادیویی و تلویزیونی

 

 برنامه تلویزیونی زراعت چغندرقند بهاره پخش شده از شبکه استانی زاگرس

 

کلاس آموزشی زراعت چغندرقند در مرکز آموزش ماهیدشت 1396

 

روز مزرعه چغندرقند بهاره در ماهیدشت کرمانشاه 1396

 

 5- سایر فعالیت های بخش تحقیقات چغندرقند:

- نظارت بر عيار سنجي كارخانه هاي قند استان طي دوره بهره برداري.
- همكاري با كميته فني چغندر قند سازمان جهاد کشاورزی استان .

 


آدرس موسسه : کرج,  بلوار شهید فهمیده,  مجموعه موسسات تحقیقات کشاورزی  ،موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه بذر چغندرقند

صندوق پستی : 31585-4114

تلفن : 00982632702613

نمابر : 00982632706002

پست الکترونیک: info_sbsi@areeo.ac.ir

 

 

صفحه اصلی      نقشه سایت        مدیا       تماس  

6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0