• تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۵/۱۸
در حمایت از بذور با کیفیت چغندرقند ایرانی صورت گرفت:
نشست با كارخانه های قند استان آذربایجان غربی و پایش مزارع پایلوت تحت كشت ارقام چغندرقند ایرانی

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، نشست بین مدیران عامل کارخانه های قند استان آذربایجان غربی، شرکت دانش بنیان پیشگامان توسعه گیاهان زراعی و بخش تحقیقات چغندرقند مرکز در هشتم و نهم مرداد برگزار شد و مزارع پایلوت  ارقام هیبرید چغندرقند ایرانی مورد ارزیابی قرار گرفت.

در نشستهایی که با حضور مدیران عامل، رؤسا و مدیران بخش کشاورزی کارخانه های قند استان آذربایجان غربی (خوی، ارومیه، پیرانشهر، نقده و مهاباد)، مدیر عامل شرکت دانش بنیان پیشگامان توسعه گیاهان زراعی و رئیس بخش تحقیقات چغندرقند مرکز صورت گرفت، ضمن ارزیابی وضعیت چغندرقند استان، لزوم حمایت و استفاده از بذور داخلی هیبرید جدید چغندرقندکه دارای سطوح مقاومت مناسبی به انواع بیماریهاو عملکرد مطلوب می باشند مطرح شد و تاکید شد که با کمک کارخانه های قند می توان سهم بذور ایرانی در سبد بذری و در نهایت ضریب نفوذ ارقام در عرصه های تولیدی استان را ارتقا بخشید.

danesh1.jpg

در پایان، حاضران از سه مزرعه پایلوت تحت کشت پنج رقم هیبرید جدید تحت عناوین آسیا، دنا، امیدبخش 2 (زیبا)، روبینا و نیکا همراه با شاهدهای خارجی در سه شهرستان میاندوآب (روستای ملاکندی)، بوکان (روستای ساریقامیش آختاچی) و شاهین دژ (روستای احمدآباد)  بازدید کردند. خوشبختانه مزارع از وضعیت رشدی و سطوح مقاومت بسیار مطلوبی برخوردار بوده و رضایت چغندرکار کاملاً مشهود بود. همچنین چغندرکاران منطقه برای توسعه سطح کشت این ارقام برای سال زراعی آتی اعلام آمادگی کردند.

danesh2.jpg
danesh4.jpg